Εκδηλώσεις (Θρησκευτικές και Πολιτιστικές)

Στις 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή του εορτασμού το «Γενέθλιον της Παναγίας», διοργανώνεται μεγάλη ιεροτελεστία. Πραγματοποιείται διήμερος εορτασμός θρησκευτικού περιεχομένου.

Κορύφωση του εορτασμού είναι η επίσημη μεταφορά της εικόνας της Παναγίας της Λιμνιάς από τη θέση «Αλώνια» στο εξωκλήσι «Παναγιά».

Την επομένη ακολουθεί θεία λειτουργία και γίνεται προσφορά φαγητού από την εκκλησία προς όλους τους παρευρισκομένους. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας με μεγάλη μεγαλοπρέπεια επιστρέφει η εικόνα στη Μητρόπολη της πόλης.

Ο Δήμος στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, κάθε Αύγουστο διοργανώνει τα «Ελύμνια». Η δεκαπενθήμερη πολιτιστική γιορτή περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλίου και λαϊκής τέχνης, συναυλίες παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, ιστιοπλοϊκούς και διάφορους αθλητικούς αγώνες, παραδοσιακούς χορούς και χορωδία.

Το κλείσιμο των «Ελυμνίων» στις 15 Αυγούστου, γίνεται με τη φαντασμαγορική αναπαράσταση ναυμαχίας μπροστά στον όρμο της Λίμνης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ενεργά ο Ναυτικός Όμιλος Λίμνης και όλοι οι κάτοικοι.

Κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται διάπλους μαραθώνιας κολύμβησης από τον όμιλο “ΣΚΥΛΛΙΑΣ”. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του ομίλου